Roger Eugene Hamlin, numit Profesor Honoris Causa al UBB

Din oraş UBB

Roger Eugene Hamlin a fost desemnat Profesor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai. Ceremonia de decernare a titlului a avut loc marți, 24 octombrie, începând cu ora 12.00 în Aula Magna a Universității.

Acordarea titlului a fost posibilă în urma propunerii formulate de reprezentanții Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.

Prof. Dr. Călin Emilian Hințea, decan al facultății, a fost întrebat de motivele care au contribuit la nominalizarea profesorului, Roger Hamlin:

“Unul dintre ele este activitatea pe care a depus-o profesorul Hamlin timp de 25 de ani pentru susținerea dezvoltării facultății noastre. Foarte multe activități și acțiuni s-au derulat de-a lungul acestor ani și ca atare am considerat că este necesar să facem acest lucru.”

Totodată, acesta a venit cu un sfat pentru studenții care doresc să studieze la Michigan University: “Studenții ar trebui să fie motivați, să-și urmeze foarte clar treseul de carieră pe care și-l doresc, iar lucrurile se vor întâmpla natural.”

În același timp, decanul  FSPAC a prezentat un scurt Laudatio, amintind de cele mai importante realizări ale Profesorului Honoris Causa.

Roger Hamlin este unul dintre cei mai importanți specialiști în Științe Politice din Michigan State University, East Lansing, SUA și face parte din facultatea noastră de mai bine de 20 de ani.

Întrebat fiind de modul în care vede Clujul în viitor, acesta ne-a spus: “Cred că va fi magnific pentru că am văzut o schimbare incredibilă în ultima perioadă. Mulți studenți spun că nu văd schimbarea, dar asta pentru că sunt aici în fiecare zi. Schimbarea este mult prea rapidă, iar potențialul de abia acum începe să apară. În întreaga lume, orașele universitare sunt locurile în care te poți dezvolta.”

Titlul de Profesor Honoris Causa se acordă unor personalități care au susținut și au contribuit la activitatea academică și de cercetare din UBB.

– Gheorghița Boriceanu / Sursa fotografiei: FSPAC

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts