Editorial | Șase motive pentru care un student trebuie să meargă la Târgul de Cariere

Din oraş Studenti

În momentul în care ajungem să ne finalizăm studiile, cu toții ne dorim un job stabil, bine plătit și de preferat în domeniul în care am studiat. Drumul spre acest job nu este unul fără obstacole, ba din contră. Trebuie să experimentezi, să treci printre numeroase interviuri, internshipuri și poate, într-un caz norocos, la final te alegi cu jobul de vis.

Târgul de Cariere îți oferă posibilitatea să faci cunoștință cu peste 80 de companii și organizații, iar dacă ești interesat chiar să te și angajezi. Organizatorii evenimentului îndeamnă studenții să participe la asemenea târguri din mai multe motive:

  1. Sunt foarte multe oportunități, mai ales pentru studenți, fiindcă sunt multe companii care pregătesc programe de internship special pentru ei.
  2. Pot cunoaște foarte multe companii și se pot chiar angaja, căci angajatorii au ca scop recrutarea studenților care studiază în diferite domenii.
  3. Este o experineță de a intra direct în contact cu angajatorii.
  4. Aici poți veni cu o anumită lejeritate și comoditate și poți pune câte întrebări vrei tu, despre orice, abordarea fiind mult mai prietenoasă.
  5. Șansele de angajare sunt foarte mari.
  6. Există posibilitatea de a lucra part-time, astfel studenții își pot construi propriul program.

Angajatorii îndeamnă studenții să-și pregătească câte un CV înainte să vină la târg. CV-ul să nu fie prea lung, să fie actualizat și creativ. Experiența nu este necesară în toate cazurile, există foarte multe locuri de muncă unde se caută seniori și numeroase posibilități de internship pentru cei fără experiență.

Dacă ești student în căutarea unui job este obligatoriu să vizitezi Târgul de Cariere. Dacă nu ai făcut-o azi, mai ai posibilitatea între 25 și 27 octombrie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

 – Reka Vass

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts