FOTO | SERROcorner – expoziție de mobilier refinisat

Din oraş

SERROcorner este o expoziție realizată de Serro Redesign în colaborare cu Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, a cărui scop este educarea și documentarea publicului clujean cu privire la posibilitățile eco-friendly de renovare și decorare. Expoziția a avut loc în 25 iunie la Casa de Cultură a Studenților.

Tematica etnografică a expoziției este rezultatul direct al colaborării cu Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Tema pentru această expoziție a fost aleasă împreună și tot împreună s-au bucurat de rezultat prin expunerea lucrărilor în holul adiacent (parter) al Casei de Cultură a studenților. Refinisarea mobilierul prezentat în tematica “tradițional românesc” a fost o provocare excelentă prin care cei de la SERRO au dorit să dovedească maleabilitatea activității lor, atât la nivel conceptual cât și din punct de vedere tehnic.

“Activitatea SERRO este ieșită din comun, chiar și pentru standardele lumii boeme din Cluj-Napoca. Nu restaurăm și nu vopsim mobilier, ci luăm piesa cu toată istoria ei, cu amintirile imprimate prin zgârieturi și prin părți lipsă și îi dăm un nou sens, o integrăm în contemporaneitate și ne folosim de stilul ei învechit pentru a crea ceva nou și modern.

Credem in soluții eco-friendly și credem în design ecologic. La fel cum <<casele strămoșești>> sunt renovate, nu dărâmate, și sunt readuse la viață în stiluri moderne, așa susținem și modernizarea mobilierului de la bunica” – a declarat Serena Rotaru – fondator SERRO.

– Material realizat de Alex Barteș

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts