FOTO | Relaxare și voie bună la evenimentul “Flori, fete și băieți, melodii și cântăreți” din Grădina Jiboului

Cultură

Sâmbăta, 8 iunie, Grădina Botanică din Jibou a fost gazda evenimentului ”Flori, fete și băieți, melodii și cântăreți”.

Începând cu ora 12:00, persoanele prezente au avut ocazia să participe la un tur ghidat prin serele cu plante exotice, complexul acvaristic și parcul zoo.

Totodată, participanţii au putut vizita, pe lângă atracţiile deja existente ale grădinii, și expoziția de pictură retrospectivă, o colecție de artă contemporană a Centrului de Cercetări Biologice Jibou. Colecţia reprezintă rezultatul celor șapte ediții anuale ale simpozionului de arte vizuale ”Arta în Grădină”, organizat de zilele grădinii botanice.

De la ora 15, vizitatorii s-au putut bucura de muzică live, asistând la concertele artiştilor byron, Lucia şi TZUCK.

De la eveniment nu au lipsit nici truck-uri cu street food sau standurile cu băuturi răcoritoare. Iubitorii de natură au putut pleca acasă și cu un suvenir de la grădină, având posibilitatea să aleagă între suc de mere produs din fructele din livada grădinii botanice și plante ornamentale/aromatice.

Pe lângă toate acestea, cei prezenţi la eveniment au avut prilejul să participe și la ateliere de olărit, opincărie, fierărie sau prezentare de arme, realizate de Geto-Dacii.

Intrarea s-a realizat pe bază de bilet, astfel că preţul pentru adulţi a fost de 10 lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari de 5 lei. Copiii sub 7 ani au beneficiat de intrare gratuită.

„Flori, fete și băieți, melodii și cântăreți” a fost realizat în parteneriat cu Centrul de Cercetări Biologice Grădina Botanică „Vasile Fati” Jibou și are ca obiectiv principal creșterea vizibilității Grădinii Botanice Jibou în Transilvania.

Toți banii obținuți prin intermediul acestui eveniment vor fi folosiţi în scopul administrării grădinii.

– Material realizat de Halaciuc Claudia

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts