FOTO | Expoziția Exi(s)t | Expo Maraton 2019

Cultură Din oraş

Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca a organizat expoziția cu titlul Exi(s)t semnată de artista Ureczki-Lázár Melinda marți, 23 mai în Galeria Casa Matei.

Evenimentul a început la ora 19,00 și a adunat peste 150 de vizitatori. Expoziția a fost alcătuită dintr-o serie de ilustrații de diferite mărimi, care descriu prin forme vizuale experimente de gândire, în care evenimentele logice nu pot fi urmărite.

„Proiectul meu se bazează pe gândurile centrale ale existențialismului. Reinterpretând și suprascriind analizez caracteristicilor formale și psihoanalitice ale anxietății și al singurătăţii. Înstrăinarea omului faţă de sine poate fi interpretată ca o problemă de viață specifică, care este înrădăcinată în natură. Lucrarea mea este rezultatul unei auto-reflecții.Pe baza acestor idei, încerc să ilustrez procesul prin care realitatea subiectivă, cu manifestările ei în spațiu,este creată. Scena este un mediu plastic care transcende realitatea, planul vizual al lucrărilor fiind cadre la limita dintre vis și realitate. Imaginile expuse impreună au un curs narativ, dar al cărui timp este suspendat, povestea neavând un inceput sau un sfârșit.” a declarat Ureczki-Lázár Melinda.

– Material realizat de Elena Bejinaru 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts