FOTO | Muzeul Fotografiilor Nefăcute

Din oraş

Expoziția Muzeul Fotografiilor Nefăcute, organizată de Asociația Fotopia și Fotopia Collective Festival și realizată de artistul George Roșu, are loc în perioada 31 mai – 8 iunie, la TIFF Lounge din Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Galeria este compusă din 13 lucrări, fiecare ilustrând câte o poveste despre acele cadre pe care fotografii clujeni  Mircea Albutiu, Laura Bâlc, Nicu Cherciu, Tiberiu Crișan, Dorel Găină, Cristian Ioan, Rareș Ion, Raed Krishan, Marius Mariș, Julius Paul, Roxana Petrean, Soós Attila și Loránd Vakarcs nu au reușit să le surprindă ci doar au rămas întipărite în mințile lor.

“El avea o pelerină verde, ea deschisese o umbrelă uriașă. Mâncau liniștiți, deși afară turna cu găleata. Am oprit mașina în dreptul lor, bucuros că am la mine teleobiectivul care bătea până la ei, am coborât geamul și le-am făcut febril câteva poze. Am ratat lamentabil, lăsând aparatul să decidă singur ce timp de expunere să folosească, așa încât atmosfera la care visam eu – ceva ușor neclar, o perdea densă de stropi căzând, a rămas doar în mintea mea. Pe senzor aveam doar o imagine clară, limpede, din care nu poți să înțelegi de ce doi vilegaturiști servesc masa blindați împotriva ploii. ” a povestit Tiberiu Crișan

“Teatrul Național București. Regizorul, un domn tânăr și foarte amabil, a întreținut publicul, răspunzând la diverse întrebări legate de conceptul piesei. După ce a terminat dialogul cu publicul și se apropia momentul începerii repetiției, a luat loc în sală. Fiind impresionat de personalitatea regizorului, m-am apropiat de el și l-am întrebat dacă îmi permite să îl fotografiez. Mi-a răspuns amabil și pozitiv. Am mers chiar în fața rândului întâi ca să pot compune frumos fotografia. Lumina era bună, totul era ok. Mai trebuia doar să apăs declanșatorul. Dar chiar în acel moment s-au stins toate luminile din sală” a relatat Mircea Albuțu.

– Material realizat de Elena Bejinaru 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts