Final Tragic pentru echipajul Lucian Gârbacea – Tudor Mârza la Raliul Iaşiului 2009

Eveniment Sport

echipajul Lucian Gabracea - Tudor MarzaLa acest sfârşit de săptămână a avut loc la Iaşi prima etapă de macadam din sezonul 2009. Raliul Iaşiului 2009 a debutat vineri cu o super specială de 1,2 km amenajată prin centrul oraşului unde s-a impus pilotul italian Alex Bruschetta.

Ziua de sâmbătă a fost rezervată probelor speciale, şi avea să se încheie cu PS9 care a fost anulată din cauza ieşirii în decor a echipajului Lucian Gârbacea – Tudor Mârza, care a necesitat intervenţia ambulanţei, proba încheindu-se tragic cu decesul pilotului Lucian Gârbacea.

Automobilul Renault Clio R3 a lovit la viteză mare cu partea stângă (partea pilotului) un copac, care l-a aruncat în şanţul de pe partea opusă. Pilotul Lucian Gârbacea a suferit un traumatism craniocerebral sever la impactul cu copacul, în timp ce copilotul Tudor Mârza a suferit doar uşoare contuzii. Ca urmare a traumatismului, Lucian Gârbacea a intrat în stop cardiorespirator. Echipajul Ambulanţei sosit la faţa locului a încercat resuscitarea timp de 45  de minute, în vederea evacuării la spital. A fost solicitat şi un echipaj SMURD, dar decesul lui Lucian Gârbacea, în varstă de 42 ani, a fost declarat înainte de a ajunge la spital.

sursa:  autorally.ro

foto:  rallyphoto.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts