Proiectul 112: artă şi binefacere

Cultură Din oraş

Proiectul 112 a fost lansat astăzi şi la Cluj-Napoca. Iniţiat  de  consultantul de imagine Mihaela Berciu şi fotograful Alex Gâlmeanu, proiectul îşi propune ca printr-o expoziţie fotografică să aducă faţă în faţă arta cu teroarea violenţei în familie.

Proiectul 112 a fost lansat astăzi şi la Cluj-Napoca. Iniţiat  de  consultantul de imagine Mihaela Berciu şi fotograful Alex Gâlmeanu, proiectul îşi propune ca printr-o expoziţie fotografică să aducă faţă în faţă arta cu teroarea violenţei în familieCu această ocazie pot fi admirate 24 de fotografii cu personalităţi masculine din România, surprinse în ipostaza victimei. Printre aceştia se numără Ilie Năstase, Tudor Chirilă, Cătălin Botezatu şi Andrei Gheorghe.

“Este un proiect al cărui scop a fost de a atrage atenţia asupra violenţei în familie. Este o problemă cu care se confruntă multe familii din România şi s-a dorit ca în modul acesta să fie pusă pe tapet. În acelaşi timp este un gest de empatie din partea acestor bărbaţi. Este o abordare total nonconformistă, nu v-aţi aştepta să vedeţi nişte bărbaţi într-o astfel de postură, dar tocmai asta s-a dorit”, a declarat Cristina Horia,  director executiv al Fundaţiei “Sensiblu”.

Fotografiile vor fi licitate, iar fondurile obişnute urmează să fie donate în sprijinul programului “CasaBlu”, susţinut de fundaţia “Sensiblu”. Clujenii pot vizita expoziţia până la data de 26 mai.

Ana Margareta Pop

Foto: Rodica Condrea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts