Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu va difuza spectacolele online

Cultură UBB Radio

Festivalul Internațional de la Sibiu își continuă tradiția, și va oferi tuturor iubitorilor de cultură o ediție specială, transmisă exclusiv în mediul online. Timp de 10 zile, între 12 și 21 iunie, Sibiul va deveni, încă o dată, capitala mondială a teatrului. Spectacolele vor fi difuzate pe pagina de Facebook a FITS-ului, pe canalul de Youtube, dar și pe site-ul oficial sibfest.ro

Președintele FITS, Constantin Chiriac, a ținut o conferință de presă, în data de 28 mai, în care a oferit informații despre cea de-a 27-a ediție a festivalului. Organizată într-un timp record, în doar 67 de zile, această ediție va transmite 138 de spectacole, din 30 de țări, de pe 5 continente, însumând peste 14.400 de minute.

„Încercăm în toată această anormalitate care a cuprins viața noastră, din pricina acestei pandemii, care a marcat și va marca profund viața globului, a omenirii să aducem o notă de normalitate, să pastram ceea ce am promis.” Constantin Chiriac, președintele FITS.

Intitulată sugestiv „Puterea de a crede / Empowered” va transmite spectacolele atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții pentru a le putea oferi șansa de a viziona evenimetele și spectatorilor de pe alte continente. Evenimentele din programul festivalulului vizează mai multe categorii, vor fi prezentate spectacole de teatru, dans, muzică, circ contemporan, conferințe, dezbateri, spectacole lectură și spectacole pentru copii.

Președintele Klaus Iohannis a acordat Înaltul Patronaj acestei ediții a festivalului și a transmis un mesaj de încurajare și de apreciere către organizatorii FITS.

„De-a lungul timpului, Festivalul s-a dovedit mesagerul angajamentului european al României, bazat pe preţuirea valorilor umaniste pe care teatrul le promovează. Salut decizia organizatorilor de a nu anula ediția din acest an și de a o difuza în mediul online. Înaltul Patronaj pe care l-am acordat prezentei ediţii reprezintă un semn de apreciere pentru contribuţia artei la forţa, solidaritatea şi coeziunea societăţii, dar și un mesaj de susținere pentru toți artiștii din România.” Klaus Iohannis, președintele României.

Printre marile producții care vor fi transmise, se numără „MESIA” în regia lui Robert Wilson, spectacol care nu ar fi putut să se joace în condiții normale, deoarece Sibiul nu dispune de scene atât de mari.

Printre partenerii pricipali ai FITS-ului se numără Primăria Sibiu, care va fi alături și în această ediție de organizatori. Edilul orașului, Astrid Fodor, a transmis un mesaj în cadrul conferinței de presă.

„Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a demonstrat mereu că este adaptabil la timpuri și la realități, metamorfozând artele spectacolului, dar și arta de a organiza acest eveniment uriaș pentru a fi în acord cu pulsul vremurilor.” Astrid Fodor, primarul Sibiului.

FITS-ul păstrează și programul de voluntariat, care în fiecare an, a oferit tinerilor oportunitatea de a ajuta la realizarea festivalului și de intra în contact cu persoane importante din lumea teatrului. În acest an, voluntarii vor ajuta la procesul de filmare al spectacolelor și la pregătirea transmisiilor online.

Sursa: Sibfest.ro

Csilla Seprodi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts