Cea mai mare aeronavă electrică din lume este pregătită să zboare pentru prima dată

Tech UBB Radio

Avionul cu nouă locuri eCaravan, un avion Cessna Caravan 208B adaptat, ar trebui să zboare pentru prima dată joi și să nu producă emisii de carbon. Avionul modernizat cu un motor electric, este așteptat să zboare timp de 20-30 de minute peste statul Washington din Statele Unite ale Americii.

Avionul eCaravan este rezultatul unei colaborări între compania de motoare magniX și firma aerospațială AeroTEC, potrivit unui comunicat de presă al magniX. Deși are nouă locuri pentru pasageri, doar un pilot va fi la bordul aeronavei, călătorind cu o viteză de 114 mile pe oră, potrivit HuffingtonPost. Aceștia mai spun că multe companii lucrează în prezent la construcția avioanelor electrice deși încă sunt necesare descoperiri semnificative pentru a reduce greutatea bateriilor, astfel încât avioanele mari să poată zbura doar cu electricitate. Versiunea complet electrică va folosi un sistem de propulsie magni500 de 750 de cai putere (560kW).

Motorul magni500, a fost deja de succes în ceea ce privește zborul cu De Havilland Canada DHC-222 Beaver, care a devenit primul avion care a folosit motorul pentru a zbura peste Vancouver din Columbia Britanică pe 10 decembrie 2019, potrivit techtimes.com.

Avionul Cessna Caravan original este unul dintre cele mai utilizate avioane de mile mijlocii din lume, cu peste 2.600 de aeronave funcționale în 100 de țări, potrivit comunicatului celor de la magniX. Președintele magniX, Roei Ganzarski, a subliniat că avioanele din prezent sunt scumpe și foarte poluante.

”Avioanele electrice vor avea un cost de operare mai mic cu 40%-70% pe oră de zbor”, a mai adăugat acesta.

”Acest lucru înseamnă că companiile aeriene vor putea să zboare mai multe avioane către aeroporturi mai mici, ceea ce înseamnă o experiență din ușă în ușă mai mică fără emisii de CO2 dăunătoare”, a mai spus Roei Ganzarski pentru the Guardian.

Sursa: The Guardian, TechTimes

Laura Costin

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts