Festivalul Internațional de Film Transilvania a atras peste 67.000 de spectatori

Eveniment Social

După 10 zile în care sute de invitați, juraliști și voluntari au animat atmosfera orașului Cluj-Napoca la Festivalul Internațional de Film Transilvania, TIFF revine cu proiecții, întâlniri și concerte pe tot parcursul anului.

La evenimentele TIFF au participat peste 1330 de invitați. În cele 400 de proiecții a reușit să atragă peste 67.000 de spectatori și a adus circa 45.000 de vizitatori unici din 93 de țări în cele 10 zile de festival. TIFF 2012 s-a bucurat de prezența unor invitați prestigioși „This festival is really mishto!”, a exclamat Geraldine Chaplin pe scena Teatrului Național din Cluj.

Noul site TIFF a adus circa 45.000 de vizitatori unici din 93 de țări și a avut parte în jur de 92.000 de vizite în timpul festivalului. „Mi-a fost întotdeauna clar că ar trebui să vin la Cluj. Singurul motiv care m-a oprit până acum să fac asta a fost de natură organizaţională. Prima impresie: mi-a amintit de Sarajevo acum câţiva ani. Simţi cu adevărat un entuziasm care s-a declanşat în oraş, cu oameni pe străzi şi în cinema. Vezi cu adevărat că lucrurile vibrează şi sper că sentimentul acesta va fi conservat, pentru că acestea sunt festivalurile ce vor rezista în viitor”, a declarat directorul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, Dieter Kosslick într-un interviu pentru ediția zilnică AperiTIFF.

Actrița Melissa Leo, a mărturisit la final că energia pe care o degajă festivalul a copleșit-o: „Există atâta speranță și atâta tinerețe în festivalul ăsta, încât, aveți cuvântul meu, vă așteaptă numai lucruri mari în viitor”.

Cel mai tânăr voluntar TIFF a avut 16 ani, iar cel mai în vârstă, Greg Smith, un american din San Francisco – 63 de ani.

TIFF-ul nu se încheie însă aici: grație Casei TIFF, recent inaugurate, proiecțiile, întâlnirile și concertele continuă pe tot parcursul anului. Cinefilii sunt invitați să-i treacă pragul în fiecare zi și să prelungească astfel experiența unică din timpul festivalului.

________________

Mariana Revnic

Foto: Mădălina Gorschi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts