Clujenii vor avea un Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică

Din oraş Social

Proiectul pe fonduri europene „Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj” a fost lansat astăzi la Consiliul Judeţean Cluj. Managerul proiectului este consilierul pe Fonduri Europene din cadrul Consiliului Judeţean,  Gogonea Rodica.

Obiectivul general al proiectului îl constituie promovarea potenţialului turistic românesc, în special Transilvania de Nord, atât în ţară cât şi în străinătate, prin deschiderea unui centru de informare  în municipiul Cluj-Napoca.

Clujenii, şi nu numai, vor avea ocazia, începând din 2013, să descopere obiectivele turistice ale judeţului Cluj, prin contactarea acestui centru care are ca scop creşterea numărului de turişti: „Spre deosebire de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, noi promovăm obiectivele turistice din judeţ.”, a declarat şeful serviciului de dezvoltare regională Cluj, Diana Urdea.

Proiectul a fost iniţiat în 2009, dar abia anul acesta a primit finanţarea de la UE. Locaţia acestui centru va fi pe Strada Memorandumului nr. 21.

De asemenea, el va pune la dispoziţie cetăţenilor clujeni 8 noi locuri de muncă.

Proprietarii şi administratorii obiectivelor turistice, precum şi proprietarii de hoteluri, pensiuni şi cabane, vor avea posibilitatea de a se promova, prin prezentarea materialelor de promovare locale, regionale sau naţionale.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, iar durata lui de implementare este aproximată la 12 luni. Valoarea totală a proiectului este de 524.108,32 lei, din care 8.161,86 lei este cofinanţarea de la Consiliul Judeţean Cluj.

______

Denisa Pop

Diana Roman

Foto: arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts