Expoziție inedită de ȘAH, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca

Din oraş

Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca găzduiește în perioada 2-31 iulie expoziția profesorului clujean, Emil Sitaru, intitulată „Expoziție de Șahuri – Peste 100 de șahuri din toată lumea”, unde iubitorii de șah, și nu numai, sunt așteptați să o descopere.

Organizatorii aduc în fața vizitatorilor peste 100 de modele de piese de șah din toată lumea, de la piese din lemn, piatră cioplită sau alte materiale din întreaga lume.

„Suntem convinși că expoziția va uimi fiecare copil îndrăgostit de șah, care o va vizita, și, de ce nu, fiecare adult. Tocmai de aceea, luând în considerare caracterul ei original și atractiv, organizatorii evenimentului au convenit să mențină expoziția deschisă publicului larg cât mai mult timp, adică pe durata lunii iulie. Accesul publicului este, bineînțeles, gratuit”, au declarat organizatorii.

Cei care aleg să viziteze expoziția spun că este deosebită și extrem de impresionantă, mai ales că unele piese de șah reprezintă persoanje din filme animate.

„O tablă de șah care are ca piese Minioni. Asta e tare amuzant”, a declarat o vizitatoare.

„Este ceva deosebit. Piese șah diverse. De la persoanje de desene animate, la personaje de jocuri, asta nu este ceva de vezi în fiecare zi”.

„Expoziție de Șahuri – Peste 100 de șahuri din toată lumea” este un eveniment organizat de către Casa de Cultură a Studenților și Academia de Șah Sitas.

– Cristina-Ioana Năstasă / Sursa fotografiei: Facebook 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts