Expoziția States of Mind | Expo Maraton 2019

Din oraş

Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca a organizat expoziția cu titlul States of Mind semnată de artista Heidi-Ștefania Tradnik marți, 14 mai în Galeria Casa Matei.

Evenimentul a început la ora 19,00 și a adunat peste 100 de vizitatori. Expoziția a fost alcătuită dintr-o serie de creații realizate din burete si lemn care exprimă reflecțiile personale ale artistei, transformate din realitate psihologică în realitate fizică.

„Proiectul s-a dezvoltat dintr-o luptă interioară împotriva gândurilor copleșitoare, care nu vor sub nicio formă să-mi părăsească rațiunea. Deși ulterior paleta subiectelor a ajuns sa fie mult mai diversă, s-a conturat astfel o direcție atractivă, întrucât, descoperind plăcerea de a lucra cu materialul am descoperit și potențialul său de a se mula pe nevoile mele de exprimare. Lucrând, am început să realizez tot mai clar că între ceea ce fac și ceea ce gândesc există o conexiune foarte puternică: chiar și atunci când ideea inițială nu a funcționat, au apărut accidente sau pur și simplu noi descoperiri, acestea nu au făcut decât să sublinieze o anumită atitudine/legătură/influență, sau chiar să o scoată mai puternic în lumină. Lucrul a devenit, dacă vreți, o modalitate de autocunoaștere, de conștientizare și analiză a legăturilor psihologice, cât și un canal de comunicare al unor subiecte pe care în orice altă circumstanță le-aș ocoli cu toată înverșunarea.” a declarat Heidi-Ștefania Tradnik.

– Material realizat de Elena Bejinaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts