Expoziția Overturned | Expo Maraton 2019

Din oraş

Vernisajul expoziției Overturned a lui Cătălin Tăvală, realizată în cadrul competiției de proiecte expoziționale individuale Expo Maraton 2019 a Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca a avut loc marți, 14 mai în Galeria Casa Matei.

Evenimentul a început la ora 19:00 și a adunat peste 100 de vizitatori. Expoziția a fost alcătuită dintr-o serie de picturi ce pun în lumină aspectul sumbru al oraşului cotemporan saturat de întâmplări precum accidentele rutiere și efectele lor dezastruase. Pentru a induce empatia privitorului, au fost amplasate sunete care reflectă atmofera din timpul unui accident.

„Lucrările prezentate sunt realizate în thehnici diferite, pornind de la o abordare analitică folosind uleiul pe pânză, apelând ulterior la tehnica monotipiei, prin care imaginea se schimbă, datorită elementelor abstracte, precum se întâmplă şi cu materialele anorganice atunci când sunt alterate. Paleta de culori pe care o folosesc este destul de redusă, accentul fiind pus pe obscuritate sau pe modul în care culorile se suprapun necontrolat.Tehnica monotipiei îmi permite să exploatez posibilităţile oferite de procesul de tipărire, care uneori generează o impresie de asimetrie şi imperfecţiune ceea ce subliniază relaţia cu subiectul” a declarat Cătălin Tăvală.

– Material realizat de Elena Bejinaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts