EUROPA NOASTRĂ | Legea privind securitatea cibernetică intră în vigoare

Euranet Plus

Securitatea cibernetică este o prioritate pe agenda Comisiei Europene. Jean-Claude Juncker a enunţat, încă din 2017, nevoia blocului comunitar de a lupta împotriva fraudelor din mediul virtual.

Securitatea cibernetică este o prioritate pe agenda Comisiei Europene. Jean-Claude Juncker a enunţat, încă din 2017, nevoia blocului comunitar de a lupta împotriva fraudelor din mediul virtual, motiv pentru care luna iunie marchează şi intrarea în vigoare a regulamentelor privind metodele de combatere a criminalităţii cibernetice.

Mariya Gabriel, comisarul european pentru economie digitală şi societate digitală: “Acum mai puţin de doi ani, preşedintele Juncker a anunţat un ansamblu solid de măsuri care vizează întărirea capacităţii de apărare a noastră, în calitate de Uniune Europeană, în spaţiul cibernetic. Regulamentul privind securitatea cinernetică, cel mai important din acest pachet de măsuri, va intra în vigoare. Acest pachet privind cibersecuritatea include mai multe elemente-cheie. Cu prilejul acestui nou regulament, ENISA va putea ajuta statele membre să îşi consolideze capacitatea naţională şi să coopereze la scara Uniunii Europene.”

– Materialul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Mariya Gabriel (sursa foto ©European Union, 2019 Source EC – Audiovisual Service- Photographer Adrian Catu)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts