FOTO | Muzeul de Artă Cluj-Napoca găzduieşte expoziția World Press Photo

Cultură Din oraş

Marţi, 2 iulie, a avut loc de la ora 18:00 deschiderea expoziție de fotojurnalism World Press Photo, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

În perioada 3 iulie – 21 iulie, de miercuri până duminică inclusiv, cei interesaţi pot vizita cele 140 de fotografii în intervalul orar 10:00-17:00.

World Press Photo este cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global şi are scopul de a oferi un standard de calitate pentru fotojurnalism la nivel internaţional şi doreşte să inspire o mai bună înţelegere a lumii.

Evenimentul este organizat de Fundația Eidos și face parte din expoziția anuală World Press Photo, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

Fotografia anului a fost realizată de John Moore SUA pentru Getty Images – Yanela Sanchez, o fetiță din Honduras, plânge în timp ce ea și mama ei, Sandra Sanchez, sunt arestate de ofițerii de frontieră americani în McAllen, Texas, SUA, pe 12 iunie.

Selecția a fost prezentată în trei orașe din România: București, Timișoara și Cluj-Napoca.

Expoziția este deschisă publicului prin parteneriatul cu Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ambasada Olandei în România.

– Material realizat de Halaciuc Claudia și Mălaicu Iustina

Malaicu Iustina

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts