Emil Boc a fost desemnat premier

Politic

Emil Boc a fost desemnat premierEmil Boc a fost desemnat astăzi de către Președintele Traian Băsescu pentru funcția de premier.

“Este un om al dialogului, un om care şi-a asumat responsabilitatea implementării unor soluţii extrem de dificile, aşa cum ele au rezultat din acordurile internaţionale de finanţare pe care România le-a ratificat prin parlament, adică acordul de finanţare cu Uniunea Europeană, Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional.” a declarat Președintele Traian Băsescu

Acesta își propune să avem un guvern în funcţiune pe 23 decembrie, care să depună bugetul la Parlament până la sfârşitul anului. Astfel, începând cu data de 4 sau 5 ianuarie Parlamentul ar urma să exemineze bugetul de stat, iar pe data de 16 să avem bugetul aprobat. Numai cu bugetul de stat aprobat de Parlament, putem solicita prezenţa echipei Uniunii Europene, a Fondului şi a Băncii Mondiale pentru evaluare.

Dacă România îşi va îndeplini obligaţiile legate de buget, pe data de 17 putem primi simultan tranşa a treia şi a patra. Aceste fonduri se vor împărţi în două – jumătate la Banca Naţională, jumătate la Ministerul de Finanţe pentru suţinerea deficitului bugetar.

Mara Rusu

Foto: gov.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts