Noi forme de acţiune publică în discuţie

Eveniment

„Zi de Zis #1: Spre o democrație participativă. Noi forme de acțiune publică”Fundaţia AltArt vă invită la dezbaterea publică „Zi de Zis #1: Spre o democrație participativă. Noi forme de acțiune publică”, organizată în Sala Studio a Centrului Cultural Fabrica de Pensule.

Discuţiile care vor începe la ora 19.30 march ează debutul unei serii de evenimente reunite cu titlul „Zi de Zis” şi inițiate de Fundația AltArt cu scopul de a stimula dezbaterea și participarea individuală la temele de interes public pentru societatea contemporană din România. Proiectul doreşte să contribuie la cultivarea unei culturi a dezbaterii în spațiul public și să angajeze cultura ca factor activ al proceselor sociale, economice şi politice.

În urma recentelor alegeri prezidențiale avem un număr record al celor nemulțumiți de rezultatul votului: o jumătate de țară. În această seară, clujenii vor încerca să răspundă la întrebări precum: este acesta un motiv de neliniște? Ar putea să nu fie, având în vedere faptul că votarea la mustață a președintelui Americii o percepem ca pe un semn al echilibrului. Dar totuși ar putea să fie, din punctul de vedere al organizatorilor, având în vedere faptul că România concurează an de an la titlul de campioană a Europei la corupție. Și ar trebui să fie, având în vedere încrederea scăzută a populației în politic. Dar atunci întrebarea nu este dacă putem să ne luăm soarta în propriile mâini, ci cum putem să o facem mai bine, la toate nivelele: de la cel al individului la cel al locatarului unei scări de bloc dintr-un cartier al unui oraș din Ardeal, România. Cum poate și câte șanse are o comunitate să-și administreze resursele? Cât de mult poate crește acest fenomen? Pot mișcările sociale urbane să reprezinte sâmburele unei democrații participative?

Alina Radulov

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts