Eforturi financiare mari în perioada Postului

Din oraş

Postul Paștelui este costisitor, dar în același timp benefic organismului. Cu toate că nu dispun de un buget prea mare, creștinii fac un efort și nu renunță.

Postul Paștelui a început încă din 18 martie și se desfășoară pe o perioadă de 40 de zile. Cei care postesc nu consumă carne și lactate deloc pe parcursul acestor zile, având doar două zile de dezlegare la pește. Postul nu înseamnă doar înlocuirea cărnii cu produse vegetale ci și schimbarea atitudinii.

Oamenii declară că țin post, doar că li se pare mult mai costisitor decât alimentația cu care sunt obișnuiți. ,,Cheltuiesc cam mult din păcate, produsele vegetale sunt mai scumpe, iar eu cumpăr produse bio, deși aș vrea să fie un preț minim și să cheltuiesc mult mai puțin decât până acum”.

,,Țin tot postul, miercurea și vinerea cu toate că mă costă, dar mă sacrific.  În medie cheltuiesc cu 200 de ron mai mult decât de obicei”.

Cu toate că produsele vegetale sunt mai scumpe decât cele obișnuite, oamenii nu renunță și postesc în continuare chiar dacă asta înseamnă un efort financiar în plus.

________________

Georgiana Mureșan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts