Admitere pe bază de examen la UBB

Din oraş Educaţie

Admiterea la facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai se face pe bază de examen scris plus nota de la bacalaureat, începând cu acest an. Motivul este atât ordinul Ministerului Educaţiei, cât şi dorinţa de a ridica standardele, de a asigura competenţa şi calitatea în facultăţi.

Fiecare facultate are propriul regulament în privinţa admiterii; ponderea notei de la proba scrisă şi a celei de la bacalaureat diferă de la caz la caz.

„Aceasta este modificarea majoră faţă de anul trecut, faptul că vom avea un examen notat. Acesta este unul dintre cele două criterii de admitere, celalalt fiind din nou nota de la bacalaureat şi ponderea este 50-50%.”, ne-a informat lectorul de limbă şi literatură coreeană din cadrul Facultăţii de Litere, Codruţa Sîntionean.

„Toate facultăţiile s-au adaptat cerinţei Ministerului Educaţiei, de anul acesta va fi şi o probă scrisă care nu este aşa de dificilă. La Facultatea de Psihologie este un test grilă pe baza unei bibliografii care a fost deja anunţată, condiţia este să anunţi materialele din care trebuie să se pregatescă cu şase luni înainte de exmen”, a declarat conferenţiar universitar doctor al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Alina Rusu.

Pentru a fi admis, candidatul trebuie să obţină nota minimă – 5. Calitatea oferită de facultăţi vine ca o asigurare a numărului cât mai ridicat de cereri. Organizarea examenului scris ajută la o mai bună repartizare a viitorilor studenţi.

_____________

Florina Suciu

Christinne Schmidt

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts