Dramatism la cote înalte

Sport UBB Radio

Reprezentativa Uruguayului s-a calificat în semifinalele Campiontului Mondial de Fotbal din Africa de Sud. Uruguayenii au trecut în optimile competiţiei de naţionala Ghanei, în urma loviturilor de departajare.

Sud-americanii au început partida în atac, dornici de-a tranşa întâlnirea, încă de la început. Nu a fost să fie aşa, şi pe finalul primei reprize, pe fondul unei reveniri de formă a ghanezilor, aceştia din urmă au reuşit să puncteze, prin Muntari, care a înscris, în ultimul minut al prelungirilor primei reprize, printr-un superb şut de la 30 de m.

Forlan a adus egalarea în minutul 55, transformând impecabil o lovitură liberă.

Egalitatea s-a menţinut până la sfârşitul timpului regulamentar de joc, şi chiar la finalul prelungirilor.

Ghanezii au trecut pe lângă calificare, în ultimele secunde de joc, atunci când Gyan, a ratat un penalty, provocat de atacantul uruguyan Luis Suarez, care a respins balonul cu mâna, de pe linia porţii, la ultima fază din careul sud-americanilor.

S-a trecut astfel la executarea loviturilor de la 11 m.

Deşi a fost nevoit să suporte presiunea a 75.000 de spectatori care au susţinut

reprezentativa africana, portarul Muslera a apărat loviturile executate de Mensah şi Adyah,în timp ce pentru uruguyeni au marcat  patru din cei cinci jucători desemnaţi de selecţionerul Tabarez.

Astfel, cu mult noroc, echipa „celestă” merge mai departe, în semifinale,pentru prima oară după 30 de ani, acolo unde va întâlni Olanda, pe 6 iulie.

Vezi aici programul sferturilor

Cristina Salvan

Foto:prosport.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts