Felipe Melo îngroapă Brazilia

Sport UBB Radio

Echipa naţională a Olandei a învins echipa semilară a Braziliei, cu scorul de 2-1, în sferturile Campionatului Mondial de Fotbal din Africa de Sud.

Brazilienii preiau iniţiativa şi după numai 10 minute, Robinho deschide scorul dintr-o pasă primită de la Felipe Melo. Replica olandezilor întârzie să apară, iar jucătorii lui Dunga îşi continuă asaltul la poarta olandezilor. Primul care ratează majorarea scorului este Juan, dar şutul acestuia nu-l poate învinge pe Sekelemburg din şase metri. Minutul 30,  aduce  o fază colectivă a brazilienilor, mingea circulând pe traseul Robinho – Fabiano – Kaka, dar şutul ultimului nu are forţa de-al învinge pe goalkeaper-ul olandez. Ultimul minut de joc al primei reprize aduce încă o ratere a Braziliei, de această dată prin Miacon, dar şutul lui este resprins de către Sekelemburg.

La reluare, însă, olandezii egalează printr-un autogol a lui Felipe Melo, după o centrare a lui Sneijder din minutul 53. Un sfert de oră mai târziu, Sneijder duce portocala mecanică în avantaj cu o lovitură de cap după o centrare a lui Robben. Lovitura de graţie este dată de Felipe Melo care este eliminat în minutul 73.

Olanda merge în semifinalele competiţiei unde va întâlni câştigătoarea dintre Uruguay şi Ghana.

Vezi aici programul sferturilor

Mihaela Cora

foto:prosport.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts