Dispersarea de dezinfectanți în aer împotriva coronavirusului poate pune în pericol sănătatea oamenilor

Internaţional UBB Radio

Potrivit experților din domeniul sănătății, dispersarea de substanțe dezinfectante în aer poate pune în pericol sănătatea oamenilor, în condițiile în care această acțiune va fi la nivel mondial

Marți, o dronă a pulverizat dezinfectant deasupra orașului Surabaya, oraș din Indonezia, ca măsură de combatere a virusului. Aceste măsuri au fost luate pentru a limita răspândirea coronavirusului care a ucis la nivel global 37. 000 de persoane, iar cu toate acestea specialiștii susțin că acest proces este dăunător oamenilor, dar în același timp și o pierdere de timp și resurse.

Expertul în boli infecțioase din Singapore, Dale Fisher, a afirmat faptul că tot acest proces poate fi toxic pentru oameni datorită faptului că virusul nu supraviețuiește mult în mediul înconjurător, fiind o imagine ridicolă văzută în alte țări. Purtătorul de cuvânt al primarului din Surabaya, a declarat faptul că dezinfectantul este necesar în zonele unde au fost confirmate cazuri de infectare cu COVID-19, iar comparând dezinfectantul pe bază de clorură cu săpunul a ajuns la concluzia că acest lucru va ajuta la slăbirea virusului, astfel încât acesta să nu mai poată pătrunde în organism.

Paul Tambyah, de la Societatea pentru Microbiologie Clinică și Infecții din regiunea Asia Pacific a declarat că putem preveni acest virus printr-o metodă mai simplă decât cea a dezinfectării în masă, asta însemnând să ne spălăm mai des pe mâini și să încercăm să dezinfectăm constant suprafețele pe care le atingem regulat. Lucrătorii din domeniul sănătății din India au fost indignați după ce luni, s-au folosit furtunuri pentru a dezinfecta muncitorii migranți din statul Utter Pradesh, de teama că migrația lor către zonele rurale să nu răspândească virusul.

Și în Malaezia a avut loc procesul de dezinfectare a zonelor cu infectați, dar cu toate acestea, fostul director general adjunct în Ministerul Sănătății din Malaezia, Christopher Lee, a declarat faptul că e doar o pierdere de resurse și ore, acest proces de dezinfectare neavând niciun impact.

Sursa: Profit.ro

Raluca Draia

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts