Directorul Berlinalei prezent la TIFF

Din oraş Eveniment

Dieter Kosslick, unul dintre cei mai importanți profesioniști din industria filmului a fost prezent pentru prima oară la TIFF.

Omul care este un simbol al unuia dintre cele mai importante festivaluri de film, Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, a fost prezent astăzi la Cinema Florin Piersic la proiecţia filmului “Tabu”. Kosslick a fost însoţit de directorul TIFF, Tudor Giurgiu, pe care îl numea în anii precedenţi, la începuturile prieteniei lor, “Mr. Dracula”.

Dieter Kosslick, aflat pentru prima oară la Cluj Napoca, a declarat că este foarte mândru de prezenţa tot mai mare a filmelor româneşti la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. De asemenea el a mai afirmat că “Mă bucur foarte mult să găsesc creativitate la Cluj.”

Directorul Berlinalei a introdus spectatorilor filmul “Tabu”, un film distins cu Premiul Alfred Bauer pentru inovație la festivalul din Germania. Filmul spune povestea a trei femei – o bătrânică temperamentală, menajera ei din Cabo Verde şi o vecină absorbită de activităţi de caritate care locuiesc la  acelaşi etaj al unei clădiri de apartamente. Când bătrâna moare,  și celelalte două fac descoperi uluitoare despre trecutul acesteia, totul se complică.

______________

Oana Alexa

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts