Competiția Campionii Clujului se va desfășura sâmbătă pe Cluj Arena

Eveniment Sport

Etapa finală a competiției Campionii Clujului va avea loc sâmbătă pe stadionul Cluj Arena începând cu ora 10, proiect derulat de Consiliul Județean Cluj în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret. Intrarea la eveniment este liberă.
Proiectul include un campionat de fotbal și o competiție de atletism. Echipele de fotbal sunt formate din 7+1, elevi ai claselor V-VIII din toate structurile școlare ale unităților   administrativ-teritoriale. Compatiția de atletism presupune o probă de viteză la 50 de metri plat.
„Relansarea practicării sportului de masă în rândul copiilor și a tinerilor va avea un efect benefic asupra societății în care trăim. Vom avea generații mai sănătoase, mai dinamice, educate în spiritul sportului, care combina fericit ideea de competiție și efort cu spiritul de fairplay și de echipă.” a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, citat într-un comunicat de presă.
Conform datelor pe care Consiliul Județean le are în acest moment aproape o treime dintre copiii clujeni înscriși în acest an școlar suferă de diverse afecțiuni medicale, care pot fi corectate totuși prin practicarea sportului. În primă fază s-au înscris 700 de elevi la campionatul de fotbal și 200 la atletism.
_____
Mihai Cistelican

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts