10 pentru Film este noul proiect iniţiat de TIFF

Din oraş Eveniment

Proiectul 10 pentru Film a fost lansat la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, proiect menit să promoveze noi talente în filmul românesc.
În cadrul acestui proiect au fost aleşi 10 actori care s-au remarcat în teatrele din ţară, dar care nu au avut şansa afirmării în cinematografie. 10 pentru Film a pornit şi de la ideea că regizorii, producătorii de film nu sunt obişnuiţi cu căutarea talentelor din teatrul românesc, iar prin acest proiect se crează o punte de legătură între teatru şi cinematografie, dar şi noi şanse pentru talente necunoscute.
Cei 10 actori aleşi de către juriu alcătuit din profesionişti din teatru şi film sunt: Cristian Balint (actor independent, Bucureşti), Colin Buzoianu (Teatru Naţional Timişoara), Lari Georgescu (actor independent Bucureşti), Cristian Grosu (Teatru Naţional Cluj), Lucreţia Mandric (Teatrul Tineretului Piatra Neamţ), Maria Obtretin (actriţa independentă Bucureşti), Pethὅ Anikὅ (Teatru Maghiar Cluj), Elena Popa (Teatru „Andrei Mureşanu”, Sfântu Gheorghe), Olga Török (Teatru German Timişoara), Raluca Vermeşan (Teatru Nottara Bucureşti), iar cei doi actori selectaţi de toţi aceştia la secţiunea „Tinere speranţe” sunt Vlad Bălan (trupa Brainstroming Bucureşti) si Madalina Ghiotea (Teatrul Anton Pann, Râmnicu-Vâlcea).
„Ideea e să fim văzuţi şi propuşi”, declară actorul Cristian Grosu.
Scopul acestui proiect este de a aduce în faţă actori care au performat pe scenă şi au potenţial pentru cinema. Toţi cei 12 actori aleşi să participe la a 11-a ediţie a TIFF sunt  incântaţi să facă parte din acest proiect şi majoritatea speră să ajungă în film.
___________
Andreea Hoza
Madalina Gorschi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts