Zilele Filmului Românesc continuă la TIFF

Din oraş Divertisment

Cea de-a 8-a zi de festival aniversează unul dintre cele mai bune filme româneşti din toate timpurile şi îl are prezent pe actorul Ion Caramitru la TIFF Lounge.

Unul dintre filmele-reper ale cinematografiei române,”Nunta de piatră”, își sărbătorește cea de-a 40-a aniversare la TIFF. Pelicula va avea parte de o proiecție specială vineri, 8 iunie, ora 18.00, la Cinema Florin Piersic, în prezența regizorului Dan Pița, dar şi a altor membri ai echipei.

Actorul Ion Caramitru va fi prezent la TIFF Lounge de la ora 17.00. De asemenea această locaţie va găzdui şi alte evenimente.

Publicul va avea ocazia să o întâlnească pe celebra actriță Geraldine Chaplin, la proiecția filmului “În oraşul fără limite”, de la 22.45, la Cinema Florin Piersic. Fiica lui Charlie Chaplin va primi Premiul pentru întreaga carieră la Gala de închidere a festivalului, pe 9 iunie, la Teatrul Național din Cluj.

O altă surpriză ale TIFF-ului este premiera mondială a lui Noseland, un mockumentar realizat de Aleksey Igudesman și Sebastian Leitner despre Festivalul de Muzică de Cameră din Dubrovnik, organizat anual de renumitul violonist Julian Rachlin. Pe 8 iunie, la Cinema Victoria, la 17.30, filmul va avea o proiecție specială în prezența celor doi regizori și a producătoarei Sabina Hasanova.

La Cinema Florin Piersic, de la 20.15, “Despre oameni și melci” va avea o proiecție specială, precedată de anunțarea câştigătorului primei Burse Alex. Leo Şerban. Bursa este oferită de producătorul Bobby Păunescu și TIFF, în parteneriat cu ICR New York și Film Society of Lincoln Center, unui tânăr sub 35 de ani care s-a afirmat și remarcat în zona de jurnalism și/sau critică de film.

În spațiul TIFF Art, primul lungmetraj românesc realizat vreodată, “Independenţa României”, va fi proiectat de la ora 21.30, în cu acompaniament live asigurat de Dubase&Leizaboy.

Filmele produse de Atelierul Let’s Go Digital în timpul TIFF 2012 vor fi proiectate la Cinema Arta de la ora 15.00.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts