Designerii clujeni participă la un târg de promovare la Bucureşti

Eveniment UBB Radio

Evenimentul “Pledoarie pentru un târg de modă” reuneşte la Bucureşti tineri desigeri din toată ţara, care îşi vor prezenta creaţiile vestimentare într-un mod cât mai original. Târgul organizat de Unveild va fi deschis sâmbătă şi duminică între orele 12:00-20:00.

Evenimentul a debutat vineri seara printr-o conferinţă de presă şi reprezintă încercarea de a promova  şi de a încuraja talentele şi valorile româneşti, în general persoane tinere care au avut anumite performanţe în domeniul lor de activitate. Printre aceştia se numară 5 designeri vestimentari clujeni, iar decorul este realizat de firma Val Decor care are tot origini clujene.

 

Cu această ocazie se vor strânge donaţii în vederea realizării unei intervenţii chirurgicale în străinătate pentru un copil bolnav. Suma de care copilul are nevoie este de 120.000 de euro, din care echipa de organizare a evenimentului a obţinut deja 5.000 de euro, diferenţa sperând să o obţinută pe parcursul celor două zile în care se va desfăşura evenimentul.

 

Val Decor

Echipa este formată din pictorul şi designerul Daniel Tufiş şi soţia acestuia, Alia Bakutayan, şi are în spate 6 ani de activitate, dintre care primii 2 desfăşuraţi în Cluj. Firma are la activ şi decoruri realizate în Franţa şi Germania şi o experienţă solidă în ceea cea priveşte amenajările interioare. În prezent au şi o colaborare cu revista Casa şi Grădina.

 

La acest eveniment „trebuie modificat spaţiul în care vor fi prezentate acele haine, facem puţină regie, ca să arate cât mai bine şi să atragă viitoarele comenzi. Am primit invitaţia asta pentru că organizatorilor li s-au prezentat imagini cu mai multe lucrări, cu ceea ce facem noi, şi au zis că se potriveşte foarte bine cu ceea ce vor ei să prezinte. Conceptul acesta, de aici, al tinerilor designeri din Bucureşi, dă foarte bine cu ce face Val Decor.”

 

Particularităţile pe care pune accentul Val Decor sunt nonconformismul şi realizarea unor decoruri cu un buget cât mai mic. Pentru viitor îşi doresc „să ajungă în Europa” şi să vadă în România o piaţă cât mai deschisă pentru designerii nostri.

[imagebrowser id=150]

__________________

 

Georgiana Hinoveanu

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts