Descinderi în Vama Ploieşti

Eveniment UBB Radio

Seria descinderilor în vămi continuă. Astăzi a venit rândul Vămii Ploieşti unde poliţiştii şi procurorii anticorupţie  au efectuat percheziţii.

În cadrul acestei acţiunii sunt vizaţi angajaţi ai Autorităţii Naţionale a Vămilor, care sunt acuzaţi de luare de mită, dar şi mai multe multe firme de import-export de legume şi fructe, anunță gandul.info.

În ultima lună, procurorii şi ofiţerii DGA au descins în mai multe puncte de trecere a frontierei.  Seria perchezițiilor  a început în data de 8 februarie, când s-au efectuat verificări în mai multe puncte de trecere a frontierei din vestul țării: Siret, Naidaş și Stamora Moraviţa.  Atunci, aproximativ 150 de poliţişti de frontieră, vameşi, dar şi contrabandişti de ţigări au fost arestați preventiv, alte zeci de persoane fiind cercetate în libertate.

Luni, 21 februarie, acțiunile din vămi au continuat, iar de această dată a fost luată în vizor Vama Albița, din județul Vaslui. 7 din cei 15 poliţişti de frontieră reţinuţi preventiv au primit, miercuri, mandate de arestare. Ceilalți 8 poliţişti sunt cercetaţi în stare de libertate, având interdicţia de a părăsi ţara.

_________

Mara Rusu

Foto: gandul.info

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts