16 români evacuaţi din Libia miercuri noaptea

Internaţional UBB Radio

Șaisprezece români au fost evacuați miercuri, din Libia, la bordul a două avioane, unul trimis de Ucraina, iar altul de Polonia, alături de ucraineni, ruşi, slovaci, polonezi sau britanici, anunță interfax.com.ua.

Cu aeronava poloneză au fost evacuaţi 15 români. La bord s-au mai aflat și 15 polonezi şi 20 de britanici. Avionul Il-76 care a decolat din Tripoli, capitala Libiei,  a transportat 163 de pasageri, între care 125 de ucraineni, cinci ruşi, doi slovaci, 11 polonezi, un român, patru cetăţeni din Kazahstan, un ungur, patru cehi şi zece azeri.

Persoanele evacuate au spus că în Tripoli se petrec scene similare Infernului lui Dante, în condiţiile în care cetăţenii străini încearcă să fugă dintr-o ţară aflata in pragul unui război civil și cuprinsă de haos.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe până miercuri se reuşise evacuarea a 112 români din Libia, la bordul unor curse organizate de alte state membre UE.

Autorităţile române au anunţat, la rândul lor, că vor trimite joi un avion pentru evacuarea cetăţenilor români din Libia.  Avionul va pleca din Bucureşti cu destinaţia Tripoli/ Malta/București.

MAE a iniţiat o Hotărâre de Guvern, în urma căreia Executivul a aprobat fondurile de 900.000 RON, necesare demarării procedurilor de repatriere.

___________

Bianca Lăscoi

Foto: mediafax.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts