CTP și Primăria Cluj-Napoca vor achiziționa 50 de autobuze noi pentru transportul public

Din oraş

Compania de Transport Public (CTP), a organizat o licitație pentru cumpărarea de noi autobuze. La licitație au participat trei companii mari: Mercedes, Solaris, dar si BMC România. Mercedes a fost câștigătoarea licitației, valoarea totală a contractului fiind de aproape 11 milioane de euro.

“Jumătate dintre autobuze vor veni până la sfârşitul lunii decembrie 2017, iar restul în ianuarie 2018”, după cum a declarat și directorul CTP, Liviu Neag pentru MEDIAFAX.

Vehiculele vor fi doatate cu motoare diesel Euro 6, care au un grad redus de poluare, camere interioare și exterioare, computer de bord, sistem de numărare a călătorilor, trapă pentru persoanele cu dizabilități și validatoare de ticketing.

Plata celor 50 de autobuze se va face prin împrumut bancar luat de CTP în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca.

Parcul auto al companiei clujene are în prezent în ansamblul lui: 243 de autobuze, 98 de troleibuze, 29 de tramvaie și 10 microbuze.

„Cu noile autobuze, parcul auto al CTP se înoiește semnificativ, acestea urmând să intre pe toate liniile din oraș”, a mai spus Liviu Neag.

Studenții clujeni vor beneficia în continuare de gratuitate și reduceri la acest mijloc de transport.

Studenții bugetari, posesori de carduri nebancare au gratuitate pe două linii la alegere, iar studenții de la taxă, care dețin carduri nebancare vor beneficia de reducerea de 50%.

– Gheorghița Boriceanu / Sursa fotografiei: cluju.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts