Premii în valoare de 5.000 de euro pentru studenţii care participă la competiţia lansată de IEAS

Din oraş Studenti

DK Expo lansează concursul „Premiile Studențești pentru Inovare Tehnică”, acesta fiind parte integrantă a conceptului IEAS. Studenţii şi masteranzi din Universităţile acreditate în România pot participa pa acest concurs. Competiţia vizează premierea rezultatelor cercetării pentru domeniile: automatizări, inginerie electronică, robotică, Internet of Things, construcții, arhitectură, instalații, software și hardware industrial, nano-tehnologii sau Smart City.

Înscrierea în concurs a început azi, 1 iunie 2017, pe baza unui abstract de maximum 500 de cuvinte, în care să fie propusă o temă de cercetare – inovare în aria descrisă. Acesta va fi trimis pe adresa premiistudentesti@dk-expo.ro, până la data de 31 iulie 2017. Valoarea totală a premiilor este de 5.000 de euro.

Expoziția IEAS a reprezentat încă de la început o platformă de colaborare între universități, studenți și companii, în cei peste 12 ani de existență susținând numeroase ințiative educaționale. Premiile Studențești pentru Inovare Tehnică reprezintă o continuare firească a acestor preocupări și ne dorim să devină un reper și o sursă de inspirație pentru comunitatea de business din România, a declarat Cătălin Neamțu, Președintele DK Expo.

Competiția cuprinde două secțiuni: Start Up și Inovare Tehnică.

În cadrul secțiunii Start Up pot fi depuse propuneri de inovare pentru domeniile țintă, iar în etapa finală se va organiza o galerie de postere.

Pentru secțiunea Inovare tehnică, propunerile trebuie să se concretizeze sub formula unui prototip sau a unei tehnologii cu grad ridicat de interactivitate: program software, HMI sau Smart Technologies.

Proiectele pot fi depuse atât individual, cât și colectiv,grupele fiind formate din studenți și cadre didactice universitare.

Gala Premiilor Studențești pentru Inovare Tehnică va avea loc în prima zi a expoziției IEAS 2017 (19 septembrie 2017).

Partenerii instituţionali ai evenimentului sunt: Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică, Universitatea Politehnica București, Universitatea de Construcții București, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitate Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea Valahia din Târgoviște.

– Victoria Timoce / Sursa fotografiei: CCRS Center

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts