Coreea de Nord a lansat două rachete împotriva SUA

Internaţional

 Coreea de Nord a lansat două rachete la ora 06:30 (ora României 23:40, duminică) ca un răspuns la exercițiile militare comune efectuate de Statele Unite și Coreea de Sud, acestea zburând pe o rază foarte scurtă în jurul Mării Japoniei.

Potrivit unui oficial CNN, înainte de a ateriza direct în mare, cele două au zburat aproximativ 490 de kilometri. Proiectilele au fost lansate în apropierea orașului Nampo City, fiind de tipul Scud-Sc, în timp ce Statele Unite și Coreea de Nord au dat startul unor antrenamente descrise ca fiind un “antrenament neporvocator”. Acest tip de antrenament se pare că este important, pentru că este considerat o componentă de pregătire, tocmai pentru apărarea Coreei de Sud.

 Totul a fost însă criticat de către cei de la agenția nord-coreeană KCNA: “ aceste rachete reprezintă doar o perdea de fum!” au precizat reprezentanții agenției.

 Kim Min-seok, purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării, a adăugat faptul că și anul trecut, în timpul acestor exerciţii, Coreea de Nord a lansat aproximativ 90 de rachete.

 – Larisa Bîldea Sursa fotografiei: mediafax.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts