Eduard Hellving la șefia Serviciului Român de Informații

Social

telegrafonline.ro

Astăzi, plenul celor două camere ale Parlamentului s-a reunit cu scopul de a-l vota pe Eduard Hellving la șefia SRI-ului, acesta strângând 498 de voturi “pentru” având doar 15 voturi “împotriva”.

În plenul Parlamentului, Hellving a susținut faptul că încă se poate vorbi de corupție care  este un factor de risc pentru întreaga siguranță națională. Ceea ce dorește noul șef al SRI-ului este tocmai cooperarea cu partenerii atlantici în special cu cei din Statele Unite pentru a putea diminua tensiunile din regiunea țării.

“Este necesar să avem un stat puternic care să fie construit pe un parteneriat, dar nu orice parteneriat, ci unul democratic care să aibă proprii cetățeni, dacă dorim cu adevarat ca România să rămână în picioare!” a explicat Eduard Hellving.

Principala ocupație a Serviciului Român de Informație în perioada care va urma este aceea de a consolida performanța atât pe plan intern cât și pe plan geostrategic. Mai mult decât atât, SRI-ul a cunoscut în ultimii ani un proces amplu de organizare și modernizare.

Larisa Bîldea / Sursa fotografiei: telegrafonline.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts