Consiliul Studenţilor UBB condamnă asumarea răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei

Politic UBB

Consiliul Studenţilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai dezaprobă prevederile actualei Legi a educaţiei naţionale asumate de Guvernul României.

Consiliul precizează că aplicarea acestei legi ar duce la “încălcarea autonomiei universitare prin posibile intervenţii brutale ale ministerului în procesul decizional şi prin felul în care a fost gândit întregul proces de numire şi de confirmare a forurilor de conducere a Universităţii”.

Astfel, dacă în anul 1995 studenţii au protestat la nivel naţional pentru introducerea unui procent, de minim 25%, de reprezentare a studenţilor în toate forurile decizionale şi executive ale fiecărei comunităţi academic, acest drept este încălcat prin eliminarea procentului din noua lege a educaţiei: art. 205 alin. 5: „studenţii pot fi reprezentaţi în toate structurile decizionale şi consultative din universitate”.

În aceste condiţii, Consiliul Studenţilor din cadrul UBB susţine că intenţionează să continue demersurile de protest la nivel local şi naţional, alături de toate structurile de reprezentare a studenţilor din ţară.

Precizăm că în data de 28 octombrie, Guvernul şi-a angajat răspunderea pentru proiectul legii Educaţiei Naţionale. În ziua următoare, opoziţia a depus o moţiune de cenzură la adresa Executivului. Moţiunea are 137 de semnatari şi poartă denumirea “Legea educaţiei naţionale, o lege anti-educaţie şi anti-românească”. Moțiunea are 137 de semnatari. În cazul în care moţiunea depusă primeşte votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, atunci Guvernul este demis.

_________

Mara Rusu

Foto: econ.ubbcluj.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts