Clujul pregătit pentru o nouă premieră națională

Eveniment

 

Chirurgii esteticieni pregătesc primul transplant de mână din țară care va avea loc la Cluj-Napoca peste câteva luni. După ce obțin aprobările necesare desfășurării operației, medicii clujeni pot să efectueze această intervenție, considerată o exclusivitate în România.

Dat fiind complexitatea operației, românii au acum prilejul să facă parte din cercul select al țărilor care se ocupă de o asemenea operație. În total, în  lume au avut loc aproximativ o sută de operații de acest gen, datorită riscului ridicat. Până în prezent la Cluj pe lista de așteptare s-au înscris nouă pacienți.

“Avem o echipă complexă, pe lângă medici, chirurgi și anesteziști, noi avem nevoie și de psihologi buni! Dacă vorbim de transplantul de mână, atunci vorbim de zeci de elemente care sunt tăiate și pe care noi trebuie să le reparăm!” a spus Alexandru Georgescu, șeful Chirurgiei Plastice de la Spitalul de Recuperare Cluj.

În sala de operație sunt implicați 50 de doctori și asistente care să lucreze în jur de 15 ore.Transplantul se poate efectua și de la un bărbat la femeie, dar și invers.

Larisa Bîldea / Sursa fotografiei” www.citynews.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts