Clujul este pregătit pentru Luminație

Din oraş Eveniment

Pregătirile pentru Ziua Morților au fost demarate în Municipiului Cluj-Napoca, astfel că s-au modernizat aproximativ două mii de mp de alei în cele patru cimitire existente în oraș și, de asemenea, cincizeci de poliţişti locali vor fi prezenți în stradă şi în cimitire.

Începând cu această săptămână şi până la sfârșitul zilei de 1 noiembrie, Primăria a  intensificat paza în cele patru cimitire, dar și numărul polițiștilor care patrulează aceste zone. Astfel că, pentru buna desfăşurare a evenimentului s-au mobilizat peste cincizeci de poliţişti locali de la Serviciul Ordine şi siguranţă publică, Serviciul control Trafic Rutier şi de la cel de Protecţia mediului.

De asemenea, în jurul celor patru cimitire, respectiv Cimitirul central, cel din cartierul Mănăştur, cel de pe strada Crişan şi cel de pe Valea Chintăului, care a fost modernizat cu dale recuperate din Parcul Central, se va amplasa câte un container de 30 metri cub, care suplimentează numărul total de tomberoane.  Pe această cale, cetăţenii sunt rugaţi să nu lase resturi vegetale printre morminte pentru a întreţine curăţenia în cimitire.

Tot cu ocazia zilei de 1 noiembrie vor fi amplasate tarabe pentru comercializarea produselor specifice acestei sărbători. Repartizarea locurilor se va face în ordine cronologică, în funcţie de data depunerii cererii.

Taxa de ocupare a domeniului public este stabilită prin H.C.L. nr.1/2011 şi este de 1,56 lei mp/zi. Comercializarea altor produse decât cele care sunt menţionate în prezentul referat este interzisă şi se sancţionează în conformitate cu prevederile în vigoare.

_____________

Anca Baciu

Foto: replicahd.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts