Clujenii vor fi obligați să își sorteze gunoiul

UBB Radio

Clujenii vor fi obligați să își sorteze gunoiul în patru fracții, din această vară. Măsura luată vine cu amenzi mari pentru cei ce nu vor respecta noua regulă, conform Ordonanței de Guvern, iar cei ce se vor conforma, vor plăti mai puțin taxele de salubritate. Astfel, clujenii vor fi monitorizați printr-un cip personalizat pentru accesul la punctele de colectare.

Noua lege a colectării selective va intra în vigoare de la 1 iulie 2019.  N-avem alt mijloc mai bun de educație privind ecologia decât tinerii și copiii! Prin ei îi educăm pe adulți, pentru că ei au deja în ADN-ul lor protecția și respectul față de mediu și natură, mai mult decât noi, cei care venim din altă perioadă, din alte vremuri”, a declarat primarul Emil Boc, la un post de radio local.

Odată cu această măsură vor fi colectate și deșeurile de pe Someșul Mic, care sunt aduse la mal și blochează cursul apei.

Vor fi amplasate patru containere colorate, pentru fiecare tip de deșeuri: galben pentru plastic și metal; albastru pentru hțrtie și carton; verde pentru sticlă; gri pentru gunoiul menajer.

– Material realizat de Bilț Teodora-Maria / Sursa fotografiei: ziare.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts