Clujenii spun NU noului Tratat fiscal

Din oraş Economie

Aproximativ 150 de clujeni nemulţumiţi de proiectul noului Tratat Fiscal au protestat în faţa Prefecturii Cluj, azi între orele 14-16.

“Austeritatea e o problemă, nu o soluţie” scandau oamenii adunaţi care şi-au manifestat dezacordul faţă de fiscalitatea care ar urma să fie aplicată în Uniunea Europeană şi care prevede  înglodarea ţărilor europene din punct de vedere fiscal şi dirijarea lor de către UE.  Efectele crizei economice

şi sociale au ajuns la un nivel intolerabil pentru milioane de români, susţin protestatarii. Aceştia se plâng că singurul răspuns pe care guvernanţii l-au dat a fost  adoptarea unor măsuri dure de austeritate cum ar fi tăierea salariilor, dereglementarea pieţei muncii, mărirea vârstei de pensionare şi îngheţarea pensiilor, toate acestea adâncind efectele crizei.

Semnarea acum de către România a acestui acord va duce la blocarea investiţiilor şi va arunca ţara îmtr-o gravă recesiune economică, se tem liderii de sindicat din Cartel ALFA.   Tocmai de aceea, alături de sindicatele din toată Europa, CNS “Cartel ALFA” respinge acest tratat.

Acest protest s-a desfăşurat în acelaşi timp şi alte state ale Uniunii Europene.

__________

Mihaela Girigan

Ioana Gale

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts