Profesorul Andrei Marga va preda în Israel, Canada, Germania și China

Educaţie UBB

Fostul Rector al Universității Babeș-Bolyai, Andrei Marga, va pleca pentru a fi profesor la universități din Israel, Canada, Germania și China, după încheierea celui de-al patrulea mandat de Rector.  De asemenea, acesta a fost desemnat ca expert consultant al politicii universitare la Roma (Vatican), în Germania (Bonn) și China (Beijing).

Andrei Marga rămâne în același timp membru al conducerii unor organisme europene, dintre care Conferința Mondială a Învățământului Superior UNESCO (Paris), Consiliul Institutului pentru cultură și istorie germană din Europa (Germania), Academia Europea (Austria) și lista poate continua.

Andrei Marga a fost Ministru al Educației Naționale între 1997 și 2000, lansând programul “reformei comprehensive a educației”, care a inclus o reformă curriculară, schimbări în managementul academic și financiar în domeniul educației, descentralizare și reorganizarea cercetării. Între anii 1993 și 2004, în timpul mandatului de Rector, Andrei Marga a realizat plasarea Universității Babeș-Bolyai în rețeaua internațională a universităților, atingând statutul de cea mai comprehensivă instituție de învățământ superior din țară. Al patrulea mandat de Rector al Universității a durat din 2008 până în 2012.
___________

Anca Scutelnicu

Foto: arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts