Clujenii sărbătoresc Ziua Europei [Galerie Foto]

Din oraş Eveniment

Ziua Europei este celebrată astăzi pe aleea pietonală Matei Corvin unde publicul larg va fi informat cu privire la proiectele europene.

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi Centrul Regional Europe Direct celebrează pentru al cincelea an consecutiv în data de 9 mai, Ziua Europei, o zi cu semnificaţii pentru întreaga comunitate europeană.

Scopul acestui eveniment este de a promova diversele programe europene.

„Noi am ieşit în spaţiul public astăzi aşa cum o facem în fiecare an pentru a arăta că trăim într-o Europă unită de peste 60 de ani, o Europă în care se trăieşte în pace şi lucrurile acestea sunt foarte importante chiar dacă oamenii tind să le uite. Suntem astăzi 14 instituţii şi organizaţii care avem legatură cu domeniul afacerilor europene în Cluj şi ne prezentăm publicului cu proiectele pe care le avem în derulare, proiectele viitoare şi încercăm să lămurim toate problemele pe care le are publicul. Acestea sunt foarte diverse, începând de la mobilităţi pentru studenţi şi până la locuri de muncă în Uniunea Europeană”, a declarat Lia Valendorfean de la Centrul Regional Europe Direct.

Lista invitaţilor la acest eveniment cuprinde Prefectura Cluj, Consiliul Judeţean Cluj, Camera de Comerţ şi Industrie Cluj, cele 7 structuri care implementează programele cofinanţate din fondurile structurale 2007+2013, în Regiunea Transilvania de Nord, Ispectorul Şcolar Judeţean Cluj, Centrul de Documentare Europeană (Facultatea de Studii Europene, UBB), Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj şi partenerii în organizare.

„Suntem astăzi aici de Ziua Europei bucuroşi că putem expune publicului larg iniţiativele pe care Inspectoratul Școlar Judeţean Cluj şi Casa Corpului Didactic Cuj le derulează prin proiectele europene. Există o varietate de proiecte pe care instituţile noastre le derulează începând de la proiectele noastre strategice. Proiectele sunt adresate atât cadrelor didactice cât şi elevilor din învăţământul primar şi secundar. Este un moment important, muncim zilnic pentru a susţine o astfel de politică în beneficiul cadrelor didactice, în beneficiul elevilor, în aşa fel încât calitatea să fie la standart European” a afirmat inspectorul responsabil cu gestionarea programelor comunitare si problematica integrarii europene, Adriana Iacob, din partea Inspectoratului Școlar Judeţean Cluj.

 [flagallery gid=33 name=”Rueda De Casino”]

___________

Oana Alexa

Foto: Madalina Gorschi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts