Clujenii au sărbătorit câștigarea titlului de Capitală Europeană a Tineretului 2015 [Galerie foto]

Din oraş Eveniment

Clujenii prezenți în Piața Unirii în această seară au avut parte de un concert susţinut de trupele Grimus și Mandinga, iar primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a primit diploma ce atestă Clujul ca fiind Capitala Europeană a Tineretului în 2015.

Primarul Emil Boc a ținut să precizeze că doar datorită tinerilor implicați în acest proiect, Clujul a putut să obținuă acest titlu. De asemenea, el a mai adăugat că “este în primul rând o recunoaștere a faptului că orașul nostru are o dimensiune europeană. Vrem să aducem tinerii europeni la Cluj să vadă că și România se poate ridica la standardele altor țări din Uniunea Europeană. Acest proiect aduce o mare vizibilitate a municipiului Cluj Napoca pe plan european, ceea ce ne bucură foarte mult.” Pe lângă primarulul Clujului, pe scenă au fost prezenți si fostul primar, Radu Moisin, cel care a semnat depunerea candidaturii, viceprimarul Anna Horvath dar și coordonatori ai acestui proiect.

Clujenii s-au bucurat împreună prin participarea la spectacolul din Piața Unirii pentru reușita municipiului Cluj-Napoca de a deveni Capitală Europeană a Tineretului în 2015, ei fiind încântați de trupele Grimus și Mandinga într-un concert pregătit pe repede înainte de oficialități.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.00, în oraşul Maribor din Slovenia, Cluj-Napoca a fost desemnat câştigător al titlului de Capitală Europeană a Tineretului pentru anul 2015.

Candidatura pentru Capitala Europeană de Tineret 2015 a fost depusă, în luna mai, de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca la iniţiativa Grupului PONT şi a fost sprijinită de un consorţiu de 30 de organizaţii de tineret şi de peste 40 de instituţii publice şi ONG-uri locale şi naţionale.

Bugetul pentru Cluj, Capitală Europeană a Tineretului în 2015 este estimat la 5,5 milioane de euro, din care o parte va fi suportat de către bugetul local, iar restul din finanţări atrase, naţionale, europene şi private.

 [flagallery gid=56 name=”Capitala Europeană a Tineretului în 2015″]

__________

Oana Alexa

Foto: Camelia Rusu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts