Elevii clujeni încep astăzi simulările la examenele naționale

Din oraş Educaţie

Peste 10.000 de elevi din județul Cluj susțin începând de astăzi simulări atât ale testelor naţionale cât și ale examenului de bacalaureat.

Simulările examenelor pe care elevii urmează să le susțină conțin subiecte unice elaborate la nivel judeţean şi vor fi supravegheate video.

Elevii clasei a VIII-a încep astăzi  proba la Limba şi literatura română, în 27 noiembrie va fi examenul la Limba maternă, iar în 28 noiembrie va avea loc proba la Matematică.

De asemenea, elevii din clasa a XII-a vor susţine în 3 decembrie examenul la Limba română, în 4 decembrie cel la Limba maternă, în 5 decembrie va fi susţinută proba obligatorie a profilului, iar în 6 decembrie se va susţine proba la alegere a profilului.

Potrivit șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, corectarea lucrărilor va fi făcută la nivel judeţean, cu o corectare unitară iar motivul pentru care se pun în practică aceste simulări este cunoașterea nivelul de pregătire al elevilor și creșterea procentului de promovabilitate la examene de la sfârșitul ciclului gimnazial sau liceal. Totodată se urmărește ca părinții să cunoască care este nivelul copiilor lor, iar profesorul să ştie nivelul de pregătire a clasei.

Simularea acestor examene se va desfășura în 138 de școli din județ și în același timp și în 63 de licee.

____________

Oana Alexa

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts