Cluj-Napoca şi-a prezentat candidatura pentru titlul de Capitală europeană a tineretului 2015

Administraţie Social

Municipiul Cluj-Napoca şi-a prezentat marţi seara candidatura de oraş finalist pentru obţinerea titlului de Capitală europeană a tineretului 2015. Evenimentul a avut loc la Bruxelles în prezenţa a peste o sută de invitaţi, printre care s-au numărat mai mulţi europarlamentari, potrivit Agerpres.
Forumul european al tineretului acordă în fiecare an acest titlu unui oraş din Europa, anul acesta oraşul portughez Braga deţinând acest statut, iar în 2013 capitala se va muta în Slovenia, mai exact în Maribor.
Pe lângă Cluj-Napoca, încă trei oraşe europene şi-au prezentat candidatura pentru titlul de Capitală europeană a tineretului pentru anul 2015 – Varna (Bulgaria), Vilnius (Lituania) respectiv Ivanovo (Rusia). Câştigătorul va fi anunţat pe data de 23 noiembrie la Maribor.
Europarlamentarul PSD, Ioan Mircea Paşcu a declarat pentru site-ul www.agerpres.ro că a venit să susţină candidatura municipiului Cluj-Napoca cu inima deschisă, fiind în primul rând român şi abia apoi român din Transilvania. “Cluj-Napoca este un oraş cu oameni tineri, iar de aceea este un oraş tânăr. Viaţa academică, culturală, sportivă, sunt toate acolo şi îmi amintesc că atunci când eram tânăr şi jucam polo, în anii ’60, am participat la turneul tradiţional de la Cluj. Dar nu este numai asta. Acolo mi-am cunoscut şi soţia, care era studentă la Cluj”
La rândul său, Monica Macovei, eurodeputata PDL urează mult succes oraşului Cluj-Napoca în încercarea de a obţine acest titlu. “Sunt foarte fericită că municipiul Cluj-Napoca este printre finalişti, sunt în contact cu ei de ceva timp şi trebuie să spun că am admirat profesionalismul echipei de comunicare. Vreau să vă felicit, sper să câştigaţi de data asta, dar dacă nu se va întâmpla acest lucru trebuie să priviţi mai departe şi să aşteptaţi următoarea ocazie. Nimic din ceea ce este bun în viaţă nu vine uşor. Vă ţinem pumnii ca să câştigaţi” a declarat Monica Macovei pentru agenţia de presă.
Andras Farkas, coordonatorul acestui proiect, a specificat că implicarea tinerilor clujeni dar şi programul foarte bine definit au avut un cuvânt greu de spus în legătură cu acest proiect.  “Proiectele, mesajele au fost elaborate de organizaţiile de tineret din Cluj-Napoca, cu care primăria a găsit o formă de colaborare inovatoare. Colaborând cu aceste organizaţii de tineret am rămas surprins să văd cât de matur văd ei lucrurile în comunitate. Au elaborat părţi foarte importante în proiectul de candidatură, despre cum s-ar derula managementul voluntarilor în cadrul programului sau ce proiecte s-ar putea realiza” a spus Farkas citat de Agerpres.

___________
Radu Bărăian

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts