Agricultorii protestează în Piaţa Victoriei

Economie

Peste 4ooo de agricultori participă astăzi la mitingul “SOS Salvaţi Agricultura României!” din Piața Victoriei. Cererile principale sunt legate de subvenţiile la hectar, pentru motorină, dar şi de impozitarea – de către stat – a subvenţiilor acordate de Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.
Cauza principală a acestui mitic este nemulţumirea agricultorilor vizavi de ajutoarele de stat acordate pe anul 2012  „suntem  nemulţumiţi de rezultatele întâlnirilor cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, dar şi cu reprezentanţii ministerului cu care am discutat, printre altele, despre ajutoarele de stat care vor fi acordate pentru anul 2012 –  a declarat pentru Agerpres Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR”.
De asemenea,  preşedintele LAPAR a mai mărturisit că ei au cerut „ un suport financiar  pe suprafaţa de 220 de euro pe hectar, maximul stabilit de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale fiind de 170 de euro”.
Numărul participanţilor la acest  protest este de peste 4000 de oameni, dar mai sunt aşteptati şi alţi membri ai Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), precum  şi ai Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR) şi ai Asociaţiei Holstein.RO.
Primaria Municipiului Bucureşti  a fost de acord cu  acest miting  până la ora 16.oo, însă oamenii sunt hotărâţi să protesteze în continuare şi nu vor înceta decât atunci când revendicările lor vor fi soluţionate.
________________
Victoria Nicoleta Algeorge

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts