Cinematograf drive-in în aeroportul capitalei Lituaniei

Internaţional UBB Radio

Aeroportul internaţional al oraşului Vilnius în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Vilnius (Vilnius IFF) au găsit o idee ingenioasă: un cinematograf drive-in într-o zonă restricţionată a aeroportului în plină pandemie. Acest proiect aerocinematic a avut loc pentru prima dată miercuri, 29 aprilie şi se va termina la sfârşitul lunii mai.

Aproximativ 150 de maşini au sosit în prima zi la acest drive-in cinematic pentru a viziona filmul Sud-Coreean „Parasite” care a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film. „Să implementăm acest proiect a fost o provocare plăcută pentru noi-a trebuit sa transformăm rampa, care este de obicei o zonă restricţionată, într-un spaţiu destinat iubitorilor de film”, a declarat şeful aeroportului Dainius Čiuplys pentru Euronews.

Este o experienţă unică:

„M-am simţit atât ciudat, cât şi entuziasmată când am văzut că soarele apune, un ecran mare şi avioane peste tot.”, spune Jolita Vaitkute potrivit thejakartapost. Totodată, acest proiect ajută atât industria aviatică, cât şi cea cinematografică care, în această perioadă sunt în pericol.

Ca să rămână în tematica aeroportului de a călători, organizatorii plănuiesc să difuzeze filme din continente diferite în fiecare săptămână, mai relatează Euronews.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts