Turneu de tenis virtual cu scopuri caritabile. Serena Williams, Naomi Osaka și Maria Sharapova între participanți

Sport UBB Radio

Serena Williams, Naomi Osaka și Maria Sharapova se numără printre vedetele tenisului care vor concura într-un turneu caritabil transmis în direct de către Mario Tennis Aces supranumit Stay at Home Slam”. Meciurile nu vor fi organizate pe un teren adevărat, ci într-un joc video. Evenimentul va fi transmis în timp real pe Facebook Gaming duminică, 3 mai, la ora 23:00 a României, scrie BBC.

Competiția este organizată de IMG (International Management Group) și în cadrul acesteia, mai multe jucătoare de tenis se vor duela cu celebrități din lumea televiziunii, a modei sau atleți aparținând altor sporturi.

Până acum, pe lângă înfruntarea dintre Williams și Hadid au mai fost anunțate următoarele dueluri: Naomi Osaka împotriva lui Hailey Bieber, Maria Sharapova împotriva lui Karlie Kloss și Venus Williams contra lui DeAndre Hopkins.

Fiecare jucător va primi suma de 25.000 de dolari pe care o va dona către o cauză la alegere. Câștigătorul turneului va primi un premiu de 1 milion de dolari care se va îndrepta, de asemenea, spre o fundație. Evenimentul va fi găzduit de legenda tenisului John McEnroe și creatoarea de conținut pe YouTube, iJustine (Justine Ezarik).

Despre acest eveniment organizat online doi dintre pasionații de sport au mărturisit că este o idee interesantă organizarea meciului de tenis sub formă de joc video, cu atât mai mult cu cât se întâmplă pentru o cauză caritabilă:

„Mă bucură astfel de inițiative în primul rând pentru că îmi văd câțiva dintre cei mai dragi jucători de tenis, dar și pentru că suma finală va ajunge la o cauză care necesită nevoie.”, mărturisește Cristian (25 ani).

„Voi participa mai mult ca sigur ca spectator la acest eveniment care mi se pare o inițiativă excelentă de a urmări activitatea sportivilor precum Serena Williams, Maria Sharapova și nu numai chiar și din izolare.”, precizează Vlad (20 ani).

Facebook a lansat noua sa aplicație dedicată jocurilor săptămâna trecută, Facebook Gaming, mizând pe înmulțirea jocurilor online cauzate de blocajele Covid-19. Sporturile electronice au crescut în popularitate, deoarece pandemia Sars-Cov-2 a impus anularea evenimentelor live.

Sursa: Rawpixel

Ioana Cheșu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts