„Ceasul morților lui Trump”, panou luminos în semn de protest amplasat pe Times Square

Internaţional UBB Radio

Eugene Jarecki, un regizor de film, a realizat un panou luminos enorm la New York, ca protest față de pozițiile publice ale președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump privind COVID-19.

Regizorul este recunoscut pentru politica sa militantă-anti-Trump, iar acest panou „publicitar” transmite, în timp real, decesele cauzate de „inacțiunea președintelui”. Eugene Jarecki este de părere că numărul deceselor ar fi putut fi mai mic dacă preşedintele ar fi acţionat mai devreme, iar „ceasul” reprezintă reacția absurdă a lui Donald Trump în fața coronavirusului.

Conform Washington Post, au fost discuții cu privire la epidemie de la începutul lui 2020, dar Donald Trump a ignorat acest lucru și s-a angajat în alte acțiuni:

„Rapoartele arată că încă din ianuarie, președintele a fost sfătuit atât de proprii experți, cât și de serviciile de informații despre necesitatea măsurilor de atenuare urgentă împotriva răspândirii virusului. În schimb, s-a angajat în feudele politice mărunte și în predicțiile Pollyannaish, minimizând semnificația acesteia. În cele din urmă, pe 16 martie, el a inversat poziția sa anterior demisă și a anunțat: „noi orientări pentru fiecare american care trebuie să-l urmeze”. Principiul Pollyanna este tendința oamenilor de a-și aminti obiectele plăcute mai precis decât cele neplăcute, iar potrivit contestatarilor săi președintele american a apelat de foarte multe ori la asta, încercând să mușamalizeze problemele care contau.

Cineastul și-a expus motivul pentru care a realizat panoul luminos din Times Square celor de la TheWrap:

„Vreau doar să mă concentrez chiar acum pe tot ce pot pentru a contribui la împingerea acestei țări de pe calea pe care este acum, pentru că suntem sub un guvern care nu arată nicio responsabilitate față de oameni”. Nu a ezitat să vorbească și despre cum va fi afectat domeniul în care profesează: „Dacă continuăm pe această cale nesustenabilă, nu ne văd că trăim mult mai mult într-o țară sau chiar într-o lume în care să ne bucurăm de filme.”

La ora redactării acestei știri, panoul arată peste 48 de mii de morți dintr-un total de decese din cauza coronavirusului depăşind pragul de 80 de mii, bilanţul oficial cel mai grav din toate ţările lumii. A apărut și in mediul online, iar site-ul poate fi consultat aici.

Sursa: Shutterstock/Lev Radin

Marius Băcilă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts