Câștigătorii premiilor Oscar 2017

Eveniment

Lungmetrajul “Moonlight” a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film. A avut un număr de 8 nominalizări spre deosebire de pelicula “La La Land” care a avut un număr record de 14 nominalizări. Emma Stone (“La La Land”) a obținut premiul pentru cea mai bună actriță iar, Casey Affleck (“Manchester by the sea”) a fost ales cel mai bun actor, în timp ce Damien Chazelle a luat premiul pentru pentru cel mai bun regizor.

Cel mai bun film:

Producția Moonlight, regizată de Barry Jenkins, a obținul duminică, la Los Angeles, premiul pentru cel mai bun film în cadrul celei de-a 89-a ediții a premiilor Academiei Americane de Film. Inițial, Warren Beatty, cel care a decernat trofeul, a anunțat în mod eronat că „La La Land” a câștigat acest premiu.

www.audiomack.com
Sursă foto: www.audiomack.com

Cel mai bun regizor:

Cineastul Damien Chazelle a fost desemnat câștigător la categoria „cel mai bun regizor”, cu filmul “La La Land”. La vârsta de 32 de ani, Damien a devenit cel mai tânăr regizor de la Hollywood care a primit Oscarul pentru regie.

Sursă foto: www.independent.co.uk
Sursă foto: www.independent.co.uk

Cel mai bun actor în rol principal:

Casey Afflek a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor pentru rolul din „Manchester by the sea “. El a mai câștigat cu aceelași rol un Glob de aur și un premiu Bafta.

Sursa foto: www.allocine.fr
Sursa foto: www.allocine.fr

Cea mai bună actriță în rol principal:

Sursa foto: mlbpark.donga.com
Sursa foto: mlbpark.donga.com

Emma Stone a fost recompensată cu premiul Oscar  pentru cea mai bună actriță datorită interpretării sale din filmul “La La Land”. Acesta este primul Oscar câştigat de actriţa americană.

Cel mai bun film străin:

Coproducția Iran-Franța, “The salesman”, a primit premiul pentru cel mai bun film străin.

Sursa foto: movienet2u.blogspot.ro
Sursa foto: movienet2u.blogspot.ro

Regizorul iranian Asghar Farhadi, alături de actrița din rolul principal, Taraneh Alidoosti, nu au participat la ceremonia decernării premiilor în semn de protest față de decretul președintelui american Donald Trump privind interdicția de călătorie pentru șapte țări predominant musulmane, printre care și a sa. Farhadi a ales doi cetățeni iraniano-americani, o femeie inginer și un fost om de știință de la NASA care să îl reprezinte la Gala Academiei Americane de Film.

Lista completă a premiilor:

http://jurnalul.ro/cultura/film/oscar-2017-lista-completa-a-castigatorilor-premiilor-academiei-americane-de-film-736805.html

Iulia Magyari

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts